fredag 22 juni 2007

Kan ju passa på att presentera familjen när jag ändå är igång








Peter, 63: Pappa, docent i lingvistik, kanslichef på humanistiska fakulteten vid Stockholms Universitet, ordförande i Ointroducerad Adels Förening. Gillar stompjazz och ridning. Har skrivit flera böcker. Har varit lärare till Martin Kristensons mamma och Stefan Nyléns fru. Är en jävel på att göra köttfärssås. Har fått champagne av Tage Danielsson. Kan spela "When the saints go marching in" på piano. En hedersknyffel.

Eva, ålder censurerad (man pratar inte om en dams ålder, vetnila): Mamma, bröstcancerläkare. Kommer från Dalarna och Åmål, heter ursprungligen Eva-Britta. En av de mest oegoistiska och omtänksamma människor jag nånsin träffat. En stor förebild. Har pratat hundar med Sten Heckscher och dansat vals med Håkan Hagegård. Gillar Johan Johansson. Utgör tillsammans med mig ett bra team när det gäller biljettinförskaffning och kanelbullebakning. Spelar hyfsat piano och sjunger jättefint.

Christopher, 29: Storebror, civilekonom. En ytterligt charmerande spelevink, en mycket kompetent affärsman och den bäste bror man kan begära. Kallas "Trevlighets-Trampen" av sina vänner, mycket välförtjänt. Väldigt allmänbildad och helvass på historia. Även en skojig festtalare. Finns nästan ingen som det är så skojigt att dricka saft med som han. Han heter för övrigt också Fredrik, fast i andranamn, så Fredrik-dagen den 18:e juli är den enda namnsdag vi egentligen firar. Spelar bra piano.

Fredrik, 22: Lillebror, frilansjournalist, furir i signaltrupperna och trafiksäkerhetsinstruktör (i armén). Har även gjort en bok och när vissa musikdrömmar. En genomklok och lagom tjock man i sina bästa år. Är bra på att baka sockerkaka. Har en gång spelat Benjamin Syrsa i en skolpjäs. Spelar halvdålig gitarr men sjunger bra. Vill inte vara med i Big Brother, men skulle gärna fräscha upp sina danskunskaper, de börjar kännas ringrostiga. Var tomatallergiker som barn. Har ett bra textminne.