lördag 8 september 2007

Dagens företagare och dagens företagsamme

Dagens företagare:




Dagens företagsamme är den lille, knappt 10-årige Västervikare som idag stod utanför Ica Kvantum och sålde jultidningar. Snacka om att vara ute i god tid. Jag hade inte hjärta att förklara för grabben att han bara blir utnyttjad av de elaka förlagen, och att de där premierna man får bara är lågklassvaror som inte håller mer än i max ett halvår.

tisdag 4 september 2007

På Visskolan får man varierad träning

Under den senaste veckan har jag

*spelat gitarr på en reggaeversion av "Blott en dag".
*spelat trummor på en cover av Dylans "Knockin' on heavens door"
*spelat bas och körat på en cover av Harpos "Moviestar"
*spelat kompgitarr på en cover av Gärdestads "Jag vill ha en egen måne" (nej, jag gillar den inte heller, men det finns det andra som gör)
*sjungit lead och spelat gitarr på en cover av Magnells "Kliff"
*skrivit på ett par nya, egna alster

Tråkigare kan man ha!

måndag 3 september 2007

Om skrivande

Det här med skrivande är ju något som jag är verkligt bra på. Men även det kan det gå en viss rutin i, särskilt om man har jobbat en hel del som journalist de senaste åren. Ingenting är roligt när man måste göra det. Ibland när jag sitter där och nöter på någon filmrecension som jag känner att jag inte får hyfs på börjar jag tvivla på min egen förmåga som skribent: "fan, jag kanske inte är riktigt bra ens på det här? Tänk om jag är USEL på något jag hela tiden trott mig vara bra på?". Men sen publiceras recensionen, och då händer det ibland att folk hör av sig och tycker att "det där var välskrivet", och då inser jag det har dom alldeles säkert rätt i. Fram tills för några månader sen hade jag nog tänkt att "dom har fel, jag vet vad jag har skrivit och just därför vet jag att det är skit". Men sen sa SEO en bra sak: "Lita på det dina vänner säger om dig, för dom kan vara objektiva, det kan inte du". Då var det som om allting stämde. Självförtroendet i min yrkesutövning har blivit mycket större. Detsamma gäller självförtroendet när det gäller vissjungandet, och det lär nog bli ÄNNU större, ju längre tid jag spenderar på skolan.

Just nu sitter jag och skriver låtlistor till de skivor som min mamma ska ta med som present till min mormor till helgen. Att skriva kommentarer till varje låt är en av de där sakerna som gör att jag gång på gång återupptäcker hur roligt det är att skriva. Och det är oumbärligt om man, som jag, tänker sig att jobba med skrivande resten av sitt liv.

söndag 2 september 2007

Gurasexuell

Min klasskompis, den eminente Oskar L (allmänt kallad Osklar), hade knytkalas hemma hos sig igår. Jag bakade två exemplar av min trademarkade kladdkaka och for dit. Vi hade väldigt skoj, men till saken hörde att detta var Stora Partnerbesökarhelgen. Det verkade som om i stort sett hela klassens pojk/flickvänner hade rest dit, och de två andra singlarna klassen rymmer, förutom mig då, var inte närvarande. Med andra ord formade sig festen så småningom till fem par som satt i soffan och gosade, och så jag som satt på en stol bredvid och gosade mig med Osklars Ibanez-gura. Min vän och klasskamrat Zalome förklarade att jag hade blivit "gurasexuell". Undrar om jag är ensam om det i världen. Tror inte det.

Såna där tillfällen är för övrigt som gjorda för att ge en en ordentlig dos bitterhet rörande sin singeltillvaro. Men det jag blir inte bitter, för är det två saker man ska se till att undvika att göra sig till, så är det bitter och ett offer. Och när jag blir bitter så sjunker jag så oerhört jävla djupt. Och det är det inte värt.

Imorgon kommer jag missa Sunkit, för första gången på över två år. Känns konstigt.