fredag 2 november 2007

Trampesk Talkshow

Hela 3 av mina vänner påstår på Facebook att jag är den i deras vänkrets som är "most likely to have their own talkshow". Hmm, det är en karriärsmöjlighet jag faktiskt inte tänkt på tidigare. Enligt ytterligare 3 personer är jag "most likely to succeed". Känns smickrande. Frågan är om man vill slå ihop de båda, d.v.s. göra en lyckad talkshow. Vad skulle den handla om? Skulle jag vara någon slags svensk Dr Phil och psykologisera kring folks problem. Det vore nåt det.

Däremot har den vän som tror att jag partar som en rockstjärna fullständigt fel. Åtminstone om man med rockstjärnefestande menar enorma kvantiteter sprit och knark. Jag tar det väldigt lugnt och nobbar t.o.m. Bistro Jarl. Det ni!

söndag 28 oktober 2007

Teorier rörande kreativitet

Ujujuj, ingen uppdatering på över en vecka. Skam på mig. Men jag har heller inte haft tillgång till någon internetdator sen i onsdags, och innan dess var jag överhopad med göromål. Dels saker i plugget, dels studier till det högskoleprov jag skrev i lördags. Jag har legat i som en dåre, men tar mig nu lite välförtjänt ledigt.

Emma frågade mig för någon vecka sedan om man är galen som arbetar så mycket eller om man blir galen av att arbeta så mycket. Ingetdera, är min teori. Snarare är det så att jag (liksom Emma och de flesta av mina vänner) är en väldigt kreativ person. Hur fungerar då kreativitet? I mitt fall skulle man kunna strukturera upp det ungefär så här:

1. Man har en del saker som man vill göra, som t.ex. att ge ut en platta och skriva en barnbok.
2 Man känner ångest för att man inte ska hinna med allt det där som man vill hinna med.
3. Man har kompisar som har gett ut plattor och skrivit barnböcker.
4. Man läser i olika tidningar om folk som gett ut plattor och skrivit barnböcker.
5. Man bortser från att många av dessa vänner och folk är betydligt äldre än vad man själv är.
6. Man känner ännu större ångest när man (orättvist) börjar jämföra sig med dessa vänner.
7. För att dämpa ångesten går man in hårt för att få ihop den där skivan (genom att skriva låtar och gå på Visskolan, t.ex.), och skriva på den däringa barnboken ("Kristenson & Trampe på nya äventyr").
8. Man jobbar så jävla mycket att man får näsblod i sömnen.
9. Man får beröm för det man gör (för det mesta).
10. Man känner sig nöjd och mår bra.
11. Tempot lugnar ner sig.
12. Man blir rastlös och deprimerad, och känner att man aldrig får nånting gjort här i världen.
13. Processen börjar om från början.