onsdag 18 juli 2007

Strumpmannen & Zarah Leander-mannen

Tillbringade måndagskvällen med att fira Thomas Hammar på dennes 50-årsdag. En av de trevligaste kvällarna på länge. Vi satt några stycken i hans trädgård och drack sprit, åt kaka och pratade om de märkliga små saker som utgör världen omkring oss. Thomas är, som tidigare nämnts, medlem i duon Blomsterunge, detta tillsammans med Lars Cleveman, som också närvarade på festen. De har lösa tankar på en platta som ska heta "12 män", med låtar som ska handla om Elementmannen, Hivmannen, Farstamannen, Hagamannen, Elsexmannen, Lasermannen och så Hagamannen igen (det fanns ju två stycken). Dock saknas det än så länge några för att det verkligen ska bli 12 stycken, men nu har en ny tillkommit: Strumpmannen, en toker som tydligen är strumpfetischist och därför på sistone ägnat sig åt att slita strumporna av rullstolsbundna kvinnor. För detta avtjänar han just nu långvarigt fängelsestraff.

Cleveman hade precis fått avnjuta min cover av hans låt "Där du är nu", och till min stora lättnad uppskattade han den mycket. Phew. När jag sa att jag varit nervös för hans reaktion tittade han stint på mig: "DU var nervös? Herregud, det är ju bara JAG som ska vara nervös när nån spelar in MINA låtar!".

Kvällen blev sen, och avslutades med att Thomas tjej Bao-Lin bjöd på en fantastiskt god pastasås, som jag hjälpte till att laga. Vi åt såsen i trädgården, endast upplysta av en marshall. Klockan var 1 på natten, och alla var glada. Det är ett av de minnen jag tänker ta med mig från den här sommaren. (Svårt att förklara för er som inte var där hur fantastiskt det är att äta pastasås utomhus en sen kväll på sommaren med endast svag belysning, men prova så får ni se!)

Sov länge på tisdagen, och masade mig sedan iväg till Solliden. Yep, ni läste rätt: Trampe går på Allsång på Skansen. Mellan 1993-2003 var det en aktad tradition att göra så en gång per år med mamma, men de senaste åren har jag inte orkat med. Fjortisfester är inte riktigt min grej. Men nu uppträdde vännen Mattias Enn med två Zarah Leander-tolkningar, och då måste man ju visa sitt stöd. Mattias skötte sig med den äran, få artister i Sverige lever upp till benämningen "estradör" så bra som han. Dessutom medverkade den begåvade Love Antell (även om jag inte är RIKTIGT lika såld på honom som många av mina vänner) och min mammas gamla körledare, den skönsjungande Sofia Karlsson, så det blev en riktigt trevlig kväll. Kristenson var med, och var även han seg efter en sen natt. Så vi satt och var sega tillsammans i gröngräset innan festligheterna drog igång. På väg hem sprang jag på Frida Dahlberg, en av mina käraste vänner som jag dock träffar alldeles för sällan. Hon spelar i sommar Shakespeare på Steninge Slott, ända fram den till 29:e juli. Varmt rekommenderat.

Ikväll ska jag beskåda Stefan Sundström på Kulturhusets tak, och därmed fira min namnsdag. Eventuellt ska jag även överräcka en demo till Steffe. Nervigt.

Dagens musik:
Zarah Leander - Sång om syrsor
Florence Valentin - Kom igen, Haninge punks
Säkert! - Det här är vad dom säger

1 kommentar:

Anonym sa...

Ingen får glömma balettmannen, en av Sveriges bizarraste våldsbrottslingar någonsin. Ta med honom så saknas bara tre till ett helt dussin.